Снимка: Фейсбук  Вярвам в чудеса. Не съм се предала, за

...
Снимка: Фейсбук  Вярвам в чудеса. Не съм се предала, за
Коментари Харесай

Онкоболната учителка от Варна мечтае за достойна Коледа

Снимка: Фейсбук 
Вярвам в чудеса. Не съм се предала, с цел да вървя в приют. Вярвам в себе си и в Бога, в добрината на хората. Вярвам, че по Коледа в действителност стават чудеса. Вярвам, че брачният партньор ми ще си откри работа. Думите са на учителката по български и немски език от Варна Весела Витанова, която от пет години се бори с подло онкозаболяване, напомня " Монитор ".

Последният етап на заболяването е стопил Весела до едвам 40 кг. Съпругът й Ивелин сега трескаво си търси работа, с цел да може фамилията да преживее тежкия за тях месец януари. Весела признава, че до 7 януари, когато Ивелин ще получи идната си пенсия, са останали едвам със 100 лв.. „ И аз естествено съм в стрес, колкото и да се мъча да запазя успокоение.... ”, не крие тя.

През лятото Ивелин работел като помощник-готвач. Въпреки че има ТЕЛК решение, се е справял добре със отговорностите си и шефовете му били удовлетворени. След края на дейния летен сезон останал без работа. Двучленното семейство се принудило някак си да съществува с  200-те лв. пенсия на брачна половинка. Самата Весела споделя, че оцеляват, с помощта на другари. През последните два месеца тя не е можела да се обгрижва, което наложило оставането на Ивелин край нея. „ Но сега съм нормализирана физически и мисля, че ще мога въпреки и мъчно, в по-голямата част от всекидневието си отсега нататък да се прислугвам сама, с цел да може той да тръгне на  работа ”, споделя Весела. С горест тя отбелязва, че да се откри работа със заплата най-малко 700 лв. на месец е изключително мъчно. А най-малко толкоз им трябват, с цел да съумеят да си платят сметките, да купят храна и най-малко част от медикаментите на Весела, е пресметнала тя.

Пет години по-рано й откриват бучка на гърдата. Весела към този момент се грижела за старата си майка, което траяло общо 6г. Нямала здравни осигуровки и трябвало да заплати сама интервенцията. Нямала тези пари и решила да не се подлага на хирургически интервенции. Това й решение се оказало съдбовно, осъзнава в този момент тя. Преживяла и контузия – фрактура на гръбначния дирек.  Болестта се задълбочила, а Весела, която е вегетарианка, се обърнала към различно лекуване, което включва и билки. Останала без средства и осигуровки. Наложило се нейни другари и близки да ги съберат и платят, с цел да може да се лекува. Организмът й обаче бил толкоз отпаднал от заболяването, Весела тежала тогава едвам 45 кг., че тя решила да не се подлага на химио и лъче лечения. „ Прецених, че слабият ми организъм няма да ги издържи. Но откакто ги отхвърлих, изгубих и правото си за ТЕЛК и за обществен помощник. В момента съм безработна и нямам право още на пенсия и помощи. Tака стои въпросът с „ правата ” ми в този Международен ден на човешките права ”, написа до Агенция Монитор Весела Витанова.

Тя признава, че преди дни към нея се обърнала близка родственица. Предложила й да изкупи каузи й от унаследен апартамент, с цел да й обезпечи средства за лекуване. Весела не желае да й се довери, тъй като веднъж другата жена й споделила, че ще я остави да живее в жилището до края на живота й, само че различен път я увещавала да отиде в приют. Условието да й обезпечи пари било Весела да се раздели със брачна половинка си, с което онкоболната жена изрично не е съгласна.

Още за Весела ВИЖТЕ ТУК!

Сметката на Весела Георгиева Витанова е:

Банка ДСК-ЕАД-Варна

Име на клиент: Весела Георгиева Витанова

Основание: подаяние за Весела

Валута: BGN

IBAN:  BG80STSA93000025761462

BIC: STSABGSF

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР